cpt. Cook
 

Nesterilované zelí ve sklenicích

Okurkové řezy

Okurky s estragonem

Pikantní nakládaná tykev

Proužky fazolek v rajčatové omáčce

Salát z mletých paprik

Sladkokyselé nakládané okurky

Solené okurky kvašené

Sterilovaná tykev s červeným zelím

Sterilovaná tykev s paprikami

Sterilovaná tykev s paprikou a cibulí

Sušená rajčata v olivovém oleji
(Pomodori secchi sotto olio)

Zelená rajčata s koprem

Zelí naložené v kamenném hrnci

Zelí s červenou řepou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Znojemské sterilizované okurky

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  

nálev: 215 dkg soli, 715 dkg krystalového cukru, 7.15 l vody, 2.215 l octa,

koření na litrovou láhev: 4 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 list bobkového listu, 1.15 lžíce hořčičného semínka, 1/2  hřebíček, 4 kolečka mrkve, 3 plátky cibule (o tloušťce zhruba 3 mm), 1/2 snítka kopru, 1/4 kolečka citrónu (není nutný)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Součásti nálevu se svaří (ocet se přidá až nakonec, aby se nevypařil) a hotový se naleje do sklenic na natěsno naskládané okurky, pod nimiž je na dně uloženo koření. Sklenice se uzavřou a v zavařovacím hrnci sterilizují 25 minut při teplotě 80 °C.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3961x    verze pro tisk