cpt. Cook
 

Nesterilované zelí ve sklenicích

Okurkové řezy

Okurky s estragonem

Pikantní nakládaná tykev

Proužky fazolek v rajčatové omáčce

Salát z mletých paprik

Sladkokyselé nakládané okurky

Solené okurky kvašené

Sterilovaná tykev s červeným zelím

Sterilovaná tykev s paprikami

Sterilovaná tykev s paprikou a cibulí

Sušená rajčata v olivovém oleji
(Pomodori secchi sotto olio)

Zelená rajčata s koprem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí naložené v kamenném hrnci

recept ze stránek www.tacos.cz
215 porcí:  215 kg zelí, 40 dkg soli, 1/4 balíčku kmínu, 1/2  křen (asi 115 cm dlouhý), 1.15 kg cibule, kopr, několik  jablek (jadrničky)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrouhané zelí dobře promícháme s uvedenými přísadami a postupně vkládáme do hrnce. Dřevěným tloukem vymačkáváme ze zelí vodu, odebíráme ji, až je zelí v hrnci suché. Nakonec je zalejeme zelnou vodou, 5 - 6 cm vysoko. Je-li zelí moc suché, přilévá se studená převařená voda.

www.tacos.cz Přes zelí položíme čisté pláténko, desku a zatížíme kamenem. Uzavřeme hrnec víkem, kolem kterého musí být pořád čistá voda.

www.tacos.cz Nejprve nádobu se zelím ponecháme asi 3 týdny v teple, z povrchu sbíráme pěnu, později je uložíme do chladna.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4405x    verze pro tisk

Zelí s červenou řepou

Znojemské sterilizované okurky