cpt. Cook
 

Nesterilované zelí ve sklenicích

Okurkové řezy

Okurky s estragonem

Pikantní nakládaná tykev

Proužky fazolek v rajčatové omáčce

Salát z mletých paprik

Sladkokyselé nakládané okurky

Solené okurky kvašené

Sterilovaná tykev s červeným zelím

Sterilovaná tykev s paprikami

Sterilovaná tykev s paprikou a cibulí

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sušená rajčata v olivovém oleji

Pomodori secchi sotto olio

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  40 dkg sušených rajčat, 15 dl olivového oleje, česnek, zelená petrželka nebo bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušená rajčata narovnejte po vrstvách do litrové sklenice. Každou vrstvu posypte nasekaným česnekem a petrželí nebo bazalkou. Když je sklenice plná, zalijte olivovým olejem a nechte 12 hodin odležet. Překontrolujte stav oleje, eventuálně doplňte, hermeticky zavřete a uchovávejte rajčata v chladnu a temnu. Důležité je, aby rajčata byla úplně přikrytá olejem. V tom případě vám vydrží i rok. Pokud je otevřete, dávejte je raději do lednice.

www.tacos.cz Jak sušit rajčata: Zralá až přezrálá rajčata se rozpůlí, odstraní se semínka (ale není to nezbytně nutné), rajčata se osolí a položí na síta, přikryjí se fáčovinou a nechají se celý den na slunci. Při západu slunce se dávají domů. Takto se rajčata suší přibližně týden. Máte-li méně času, nemáte-li možnost, nebo pokud prší, můžete také rajčata usušit v troubě při cca 50 stupních.

vloženo 02.08.2007    zobrazeno 7264x    verze pro tisk

Zelená rajčata s koprem

Zelí naložené v kamenném hrnci

Zelí s červenou řepou

Znojemské sterilizované okurky