cpt. Cook
 

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza pugliese

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  215 dkg hladké mouky dvounulky plus trochu na vyválení, 1.15 dkg čerstvých kvasnic, 1.2 dl vlažné vody, extra virgin olivový olej, 1/2 dl passaty (italská drcená rajčata), 2  cibule (bílá), 115 dkg pecorina, 1/2 lžíce dobromysli, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Droždí rozdrobíme, rozkvedláme ve vlažné vodě a necháme vyběhnout. Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj nakynuté droždí. Zpracujeme na těsto, které ráznými pohyby hněteme, až se stane hladkým a elastickým. Těsto vytvarujeme do bochánku, vložíme do mísy, na povrchu nožem nařízneme křížek a přikryjeme. Necháme kynout na teplém místě asi 3 hodiny, až těsto zdvojnásobí svou velikost.

www.tacos.cz Mezitím nakrájíme sýr na plátky, bílou cibuli na tenká kolečka. Troubu předehřejeme na 220 °C. Vykynuté těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na kulatou placku silnou asi 5 mm. Pečící plech zlehka vymažeme olivovým olejem a položíme na něj vyválené těsto. Povrch rovnoměrně pokryjeme drcenými rajčaty tak, aby byl zachován asi 2 cm široký okraj, navrch položíme kolečka cibule a plátky pecorina, zasypeme sušeným oreganem a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, až je těsto na okrajích zlatavé.

vloženo 14.09.2008    zobrazeno 2142x    verze pro tisk

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou

Pizza salámová

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Quiche Lorraine s Morbierem

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)

Rajčatový koláč