cpt. Cook
 

Pizza Margherita

Pizza mořská

Pizza neapolská

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou

Pizza salámová

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Quiche lorraine

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 1/2  vejce, 2 lžíce vody, 1/2 lžička citrónové šťávy, 215 dkg slaniny, 3  vejce, 4 dl 12% smetany, muškátový oříšek čerstvě nastrouhaný, sůl, mletý pepř, 2.15 dkg másla na povrch koláče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si křehké těsto - na vál prosejeme mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené vychlazené máslo. Vše pomocí prstů zpracujeme na hrubou drobenku. Přidáme vejce, citronovou šťávu a studenou vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme vodu tak, aby těsto bylo pružné, nikoliv však lepivé. Vytvarujeme do koule, zabalíme do mikrotenové folie a dáme do lednice na 30 minut.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Odpočaté těsto rozválíme a přes váleček je přeneseme do kulaté koláčové formy (ze 1/4 kg mouky jeden koláč o průměru 28 cm). Zarovnáme okraje a dno propícháme na několika místech vidličkou. Libovou slaninu nakrájíme na malé kostičky, osmahneme ji na pánvi a rozložíme na těsto. V míse rozšleháme vejce spolu se smetanou a ochutíme špetkou soli, mletým pepřem a muškátovým oříškem. Nalijeme do formy a povrch poklademe kousky másla. Koláč vložíme do trouby a pečeme 30 až 35 minut, až je zcela propečený. Namísto jednoho velkého koláče lze upéci malé koláčky - v menších formičkách ve tvaru košíčku. Je možné jej podávat horký, vlažný nebo studený, jako předkrm, hlavní jídlo či svačinu nebo k drinku.

vloženo 13.09.2008    zobrazeno 1921x    verze pro tisk

Quiche Lorraine s Morbierem

Quiche se sýrem Brie a jablky
(Quiche traiteur au brie et a la pomme)

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou