cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Řeřichový quiche s kozím sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  křehké těsto, 1/2 lžíce másla, 2 svazky řeřichy, 2  kozí sýry (polosuchý crottin), 3  vejce, 15 dkg gruyèru, 4 dl smetany, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Z řeřichy odstraňte nejtlustší stonky a nakrájejte ji nahrubo. Řeřichu s kouskem másla rozpouštějte v kastrolu asi 10 minut. Křehkým těstem vyložte koláčovou misku a rozetřete na něj změklou řeřichu. Navrch rozdrobte kozí sýr. V míse rozšlehejte vejce jako na omeletu. Přidejte smetanu. Osolte a opepřete. Tuto směs nalijte na koláč a posypte strouhaným sýrem. Vložte na 30 minut do trouby. Podávejte horké s křupavým zeleným salátem.
vloženo 26.03.2022    zobrazeno 230x    verze pro tisk

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem