cpt. Cook
 

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s čínským zelím a nivou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pizza salámová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg šunky (salámu), 15 dkg anglické slaniny, 20 dkg cibule, 115 dkg žampiónů, 30 dkg rajčat, 10 dkg eidamu, sůl, dobromysl, majoránka, drcený kmín, olej na potření těsta, tuk na vymaštění plechu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme základní těsto na pizzu (viz 'Kynuté těsto na pizzu' nebo 'Těsto na pizzu s kypř. práškem'). Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na tenké plátky. Žampióny očistíme a nakrájíme také na plátky. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli a slaninu. Plátky slaniny vyjmeme a k cibuli přidáme žampióny, které asi 5 minut restujeme. Potom přidáme drcený kmín, sůl a majoránku. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku (salám) nakrájíme na proužky. Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka, která od sebe oddělíme. Sýr najemno nastrouháme. Těsto přendáme na pomoučený vál a vytvoříme z něj požadovaný tvar. Potom je přeneseme na vymaštěný plech a potřeme olejem. Těsto poklademe kolečky rajčat. Na ně rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájenou šunkou, cibulí, žampióny a okořeníme. Pečeme při stálé kontrole v předehřáté troubě. Okraje pizzy můžeme potírat vodou nebo vejcem. Pizzu před dopečením posypeme sýrem a necháme ji ještě zapéci.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1557x    verze pro tisk

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Quiche Lorraine s Morbierem

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé