cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek

Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2 hlávka česneku, 1/2 lžíce olivového oleje, 21/2 dkg hladké mouky plus další na poprášení, 21/2 dkg chlebové mouky, 7 g sušených kvasnic, 1/2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžička jemné mořské soli, 2 lžíce jemně nasekaného rozmarýnu, 2  vejce, 1.15 dl vlažné vody, 15 cl rostlinného oleje plus další na mísu, 10 dkg sušených brusinek, 1/2  vejce na potření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Koncept tear & share (trhej a sdílej) je postaven na tom, že se vše sice peče a podává společně, ale kažý si může snadno odtrhnout svůj vlastní kousek.

www.tacos.cz Troubu předehřejte na 200 °C. Odřízněte horní část česnekové palice tak, aby byly vidět stroužky. Pokapejte olivovým olejem, zabalte do alobalu a pečte 30-40 minut nebo dokud stroužky lehce nezhnědnou a nezměknou. Vymáčkněte je ze slupek do malé misky a rozmačkejte vidličkou. Odložte stranou a nechte zcela vychladnout. Snižte teplotu trouby na 190 °C a vyložte 23cm dortovou formu s pružinou pergamenem na pečení.

www.tacos.cz Do mísy robotu nebo do velké mísy vyklopte mouky, droždí, cukr, sůl a rozmarýn. Uprostřed udělejte dřevěnou lžící důlek a vlijte do něj rozšlehaná vejce, rostlinný olej, vlažnou vodu a pečený česnek. Hněťte na nízkých otáčkách 6-8 minut nebo ručně 10-12 minut, dokud těsto nebude hladké a vláčné. Pokud je těsto příliš suché, přidejte až 50 ml vody, mělo by být opravdu měkké a hladké.

www.tacos.cz Těsto vložte do lehce naolejované mísy, přikryjte utěrkou a necháte na teplém místě 1-2 hodiny kynout, dokud se jeho velikost téměř nezdvojnásobí. Po vykynutí vymáčknete vzduch, těsto vyklopíte na lehce pomoučněnou plochu a prsty ho vytvarujete do kruhu. Na těsto rozprostřete nahrubo nasekané sušené brusinky a krátce hnětete, dokud se do těsta nezapojí. Přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Po této době těsto rozdělte na stejné díly, po dvou na porci, 16-20 na jednu formu. Každý kousek rozválejte do kuličky a naaranžujte do připravené formy. Přikrjyte a nechte znovu 20 minut kynout, dokud se nenafoukne. Potřete je rozšlehaným vejcem, posypte rozmarýnem a pečte 25-30 minut dozlatova. Posypeme mořskou solí, necháme mírně vychladnout a podáváme teplé.

vloženo 04.12.2021    zobrazeno 603x    verze pro tisk

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)