cpt. Cook
 

Polévka z rajčatové šťávy s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z rajských jablíček

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg rajčat, máslo, hladká mouka, sůl, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajská jablíčka opereme, očistíme a rozmačkané vaříme ve vodě, po případě ve vývaru z masa nebo z kostí. Uvařená rajčata prolisujeme sítem. Připravíme řídkou světlou jíšku, kterou podlijeme prolisovanými rajčaty, osolíme, trochu osladíme a povaříme.

www.tacos.cz V zimě postupujeme obdobně, místo čerstvých rajských jablíček použijeme však příslušného množství rajského protlaku.

www.tacos.cz Velmi dobrá obměna: šťávu prolisovaných rajských jablíček trochu přisolíme, po případě přisladíme a vaříme tak dlouho, až polévka patřičně zhoustne.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2382x    verze pro tisk

Polévka z tykve s opečeným chlebem

Polévka z tykve se smetanou

Polévka z tykviček

Polévka ze sladkých brambor a květáku

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka zeleninová jarní

Polévka zeleninová letní a podzimní

Polévka zeleninová zimní

Pórková a fenyklová polévka s modrým sýrem

Pórková polévka

Pórková polévka

Pórková s brambory

Pórková s muškátovým květem

Pórková s ovesnými vločkami

Pórková se sýrem

Rajčatová pikantní

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka