cpt. Cook
 

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z mladého hrášku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zeleného hrášku, 1/2 l vody nebo vývaru s masoxem, 1/4 l mléka, 4 dkg oleje, 4 dkg hladké mouky, sůl, žemle, 10 g oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladé hrachové lusky nevylupujeme, zbavíme je postranních vláken (jako u fazolek), nakrájíme je na menší kousky a dáme na tuk dusit. Za stálého hlídání, aby lusky nezhnědly, jen se osmahly, necháme je změknout, pak zaprášíme moukou, podlijeme vodou a mlékem a dobře uvaříme. Měkké lusky prolisujeme sítem. Můžeme také lusky vyloupat a vařit zvlášť slupky, které lisujeme, a hrášek přidat do polévky až na konci varu, když jsme již lusky prolisovali. Do hotové osolené polévky vkládáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3307x    verze pro tisk

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve