cpt. Cook
 

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z nových brambor

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, sůl, kmín, pažitka nebo jiné zelené natě, 1/8 l mléka nebo smetany, žloutek, chleba nebo žemle, 1/2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné nové brambory (zbavené vrchní slupky) dobře opereme a dáme vařit do horké osolené vody. Podle chuti okořeníme kmínem. Z uvařených brambor slijeme vodu do polévkového hrnce a přivedeme ji znovu do varu. Nalijeme do ní mléko nebo smetanu, ve kterém jsme rozkvedlali žloutek, a hned odstavíme, aby se žloutek nesrazil. Polévku okořeníme pažitkou, petrželkou či mladou natí z cibule nebo jarními bylinkami. Chléb nakrájíme na tenké kousky, žemli na kostičky, popřípadě osmažíme na troše tuku, rozdělíme na talíře a horkou polévku na ně naléváme. Chceme-li mít polévku 'svátečnější', pak jistě použijeme smetanu a do polévky dáme pro každého 'ztracené vejce'.

www.tacos.cz Uvařené nové brambory pak podáváme jako druhý chod, omaštěné a posypané zelenou natí a strouhaným tvarohem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1220x    verze pro tisk

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

Polévka z pórku

Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Polévka z rajských jablíček

Polévka z tykve s opečeným chlebem

Polévka z tykve se smetanou