cpt. Cook
 

Pomazánka z droždí

Pomazánka z lišek

Pomazánka z tresky
(Brandade de morue)

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z vajec, droždí a salámu

Pomazánka z vloček a droždí

Pomazánka ze sardinek

Rillettes aux deux saumons
(Rillettes se dvěma lososy)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rillettes ve stylu Le Mans

Rillettes façon Le Mans

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vepřové krkovičky, 150 dkg vepřového sádla, 6 lžiček soli, 6 lžiček mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřovou krkovičku nakrájejte na 3 cm velké kostky. Rozpusťte sádlo v hrnci na středním ohni. Snižte teplotu na mírný oheň, přidejte kostky vepřového a přikryté duste asi 4 hodiny. V polovině vaření je vydatně osolte a opepřete. Každou hodinu kousky obracejte, dokud se maso při dotyku vařečkou nerozpadá.

www.tacos.cz Vyprázdněte hrnec, tuk nechte v něm a kousky masa vyberte do misky. Ručně ho natrhejte a dobře v míse promíchejte se 3/4 tuku. Misku vložte do chladničky a každých 15 minut míchejte po dobu 1,5 hodiny, abyste získali homogenní rillettes. Pak je nechte 8 hodin odpočívat v lednici. Uchovávejte je v lednici a snězte do 4 dnů, rillety vyjměte z chladničky 30 minut před konzumací.

vloženo 21.01.2022    zobrazeno 459x    verze pro tisk

Sardinková pomazánka

Škvarková pomazánka

Tuňáková pomazánka s olivami
(Rillettes de thon aux olives)

Vepřové rillette
(Rilletes de porc)

Zeleninová pomazánka s rybou