cpt. Cook
 

Noky z odpalovaného těsta I

Noky z odpalovaného těsta II

Noky z odpalovaného těsta se sýrem

Noky ze zbylého knedlíku

Petrželové noky z odpalovaného těsta

Polenta z krupice

Slaninové knedlíky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slaninové knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  rohlíků, 115 dkg slaniny, 1/2 menší cibule, zelená petrželka, 2 dl mléka, 3  vejce, 1/2 šálek hrubé mouky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rohlíky od předchozího dne nakrájíme na malé kostky. Slaninu drobně pokrájíme, dáme do kastrolu a sklovitě ji vyškvaříme. Přidáme petrželku a lehce ji se slaninou osmahneme. Nesmí zhnědnout. Přidáme rohlíky a na slabém ohni mícháme, až se tuk do rohlíků vsákne. Pak je necháme vychladnout. Vejce ušleháme do pěny, přilijeme mléko a nalijeme na rohlíky. Občas promícháme, aby se rohlíky stejnoměrně navlhčily. Asi půl hodiny před zavářením knedlíků přimícháme mouku. Rukou omočenou ve vodě děláme malé knedlíky - 2 na porci. Vaříme je ve velkém kastrole 15 minut. Hotové v půli rozkrojíme, omastíme vyškvařenou slaninou nebo sádlem a navršíme na ně kyselé zelí zahuštěné jablkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2222x    verze pro tisk

Tvarohové knedlíčky

Tvarohové knedlíky se slaninou

Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

Zeleninový knedlík

Zeleninový nok

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky