cpt. Cook
 

Noky z odpalovaného těsta I

Noky z odpalovaného těsta II

Noky z odpalovaného těsta se sýrem

Noky ze zbylého knedlíku

Petrželové noky z odpalovaného těsta

Polenta z krupice

Slaninové knedlíky

Slaninové knedlíky

Tvarohové knedlíčky

Tvarohové knedlíky se slaninou

Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninový knedlík

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  7 dkg prorostlé slaniny, 3  žemle od předchozího dne, 3  vejce, sůl, mletý pepř nebo muškátový oříšek, 3 lžíce tvrdého sýra,  trochu strouhanky, 2 šálky kořenové zeleniny,  trochu mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle nakrájíme a pokropíme trochou mléka. Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita vyškvaříme. Přidáme ji k vymačkaným žemlím. Vejce ušleháme do pěny a přilijeme k ostatnímu. Přidáme dušenou zeleninu, sůl, koření, strouhaný sýr a zahustíme vláčnou strouhankou na řidší těsto. Vložíme je do dvou vyždímaných menších ubrousků, utvoříme válečky, dobře zabalíme a konec zavážeme. Vaříme asi 40 minut, v polovině této doby knedlíky obrátíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2261x    verze pro tisk

Zeleninový nok

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky