cpt. Cook
 

Noky z odpalovaného těsta I

Noky z odpalovaného těsta II

Noky z odpalovaného těsta se sýrem

Noky ze zbylého knedlíku

Petrželové noky z odpalovaného těsta

Polenta z krupice

Slaninové knedlíky

Slaninové knedlíky

Tvarohové knedlíčky

Tvarohové knedlíky se slaninou

Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

Zeleninový knedlík

Zeleninový nok

Zelné knedlíky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelné knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kysaného zelí, 1/2 kg hrubé mouky, 3 lžíce mléka, 2  vejce, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kysané zelí vymačkáme, dáme na vál a rozsekáme. Přidáme do něho mouku, osolíme, přidáme vejce a podle potřeby mléko. Vypracujeme vše v těsto, které nesmí být ani mazlavé, ani tuhé. Podle potřeby přidáme buď mléko, nebo mouku. Tvoříme menší knedlíky, které dáme do vařící vody a vaříme asi osm minut. Pak zkusíme na prvním, je-li uvařený, a to tak, že ho vyndáme z vroucí vody a roztrhneme. Podle toho vyndáme ostatní. Jsou velmi dobré k vepřovému i uzenému masu, ale i k pečené huse.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2183x    verze pro tisk