cpt. Cook
 

Mrkvový dort

Ořechový dort I. (menší forma)

Ořechový dort II. (větší forma)

Ořechový dort III. (malá forma)

Ořechový dort IV.

Oříškový dort od babičky Žofky

Ovocný dort

Ovocný dort

Piškotový dort s jahodami

Piškotový dort s ořechovou náplní

Punčový dort

Reveňový dort

Sachrův dort

Sachrův dort (velká forma)

Schwarzwaldský višňový dort

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanový dort s jahodami

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  24 dkg polohrubé mouky, 8 dkg škrobové moučky, 8.15 dkg moučkového cukru,  špetka soli, 20 dkg másla, 1/2  žloutek,

krém: 215 dkg jahod, 1/2 lžíce pomerančového likéru, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 l šlehačky, 2 dkg moučkového cukru na poprášení

zkopírováno z http://www.tacos.cz Křehké korpusy a ovocný smetanový krém jsou v příjemném chuťovém protikladu. Dort skládejte až těsně před podáváním, aby korpusy nezvlhly. Upečte je v předstihu a uložte v suchu.

www.tacos.cz Mouku, škrob, cukr a sůl promíchejte. Přidejte máslo a žloutek, vypracujte hladké těsto, nechte je odpočinout v chladu. Těsto znovu propracujte, rozdělte na 2 díly. Na pečicí papír vyznačte kruhy průměru 24 cm, vyválejte těsto a vykrojte korpusy. Přetáhněte je na plech. Pečte uprostřed trouby 15 minut na 175 °C, papír po upečení stáhněte. Nechte vychladnout na mřížce. Jahody omyjte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte s likérem a cukrem. Ušlehejte šlehačku. Jeden korpus vložte do dortového kruhu. Navršte krém, uhlaďte. Druhý, případně předem naporcovaný korpus, položte na krém. Poprašte moučkovým cukrem. Boky dortu uvolněte nožem, kruh sejměte.

www.tacos.cz Obměna: Šlehačkový krém ochuťte hladce vymíchanou marmeládou či kakaem, plátky banánu, vanilkovým krémem a plátky pomerančů. Dobrá rada: Vrchní korpus nakrájejte na 12 porcí a položte na krém. Spodní korpus pak jen dořízněte.

vloženo 15.07.2017    zobrazeno 1069x    verze pro tisk

Sušenkový pomerančový dort s Grand Marnier

Štědrovečerní dort s brusinkami

Tvarohový desert

Tvarohový dort