cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Itálie - Benátsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Treska z Vicenzy

Baccalà alla vicentina

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tresky, 215 dkg cibule, 1/2 dl panenského olivového oleje, 2  ančovičky, 2.15 dl mléka, hladká mouka, 2.15 dkg strouhaného parmazánu, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušenou tresku na 12 hodin namočíme do vody. Před přípravou ji osušíme a pinzetou odstraníme zbývající kosti. Filátka tresky rozkrojíme podélně na dvě části a ty potom příčně, každou na 4 - 5 kousků. Obalíme je v hladké mouce ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme v něm zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. K cibuli natrháme na kousky ančovičky a necháme je rozpouštět na vyšším plameni, mícháme dřevěnou vařečkou. Směs opepříme a stáhneme z ohně, když trošku vychladne, přidáme k ní ještě nadrobno nasekanou petrželku.

www.tacos.cz Zapékací mísu vymažeme trochou oleje, naklademe do ní kousky tresky kůží dolů. Zalejeme opatrně mlékem, aby nespláchlo z ryby všechnu mouku a následně pokryjeme cibulovou směsí. Velmi opatrně osolíme a posypeme povrch strouhaným parmezánem. Zapečeme 30 - 40 minut v troubě rozehřáté na 170 - 180 °C, dokud povrch nebude krásně růžový.

vloženo 02.04.2012    zobrazeno 1725x    verze pro tisk