cpt. Cook
 

Itálie - Benátsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Treska z Vicenzy

Baccalà alla vicentina

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tresky, 215 dkg cibule, 1/2 dl panenského olivového oleje, 2  ančovičky, 2.15 dl mléka, hladká mouka, 2.15 dkg strouhaného parmazánu, 1/2 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušenou tresku na 12 hodin namočíme do vody. Před přípravou ji osušíme a pinzetou odstraníme zbývající kosti. Filátka tresky rozkrojíme podélně na dvě části a ty potom příčně, každou na 4 - 5 kousků. Obalíme je v hladké mouce ze všech stran. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme v něm zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. K cibuli natrháme na kousky ančovičky a necháme je rozpouštět na vyšším plameni, mícháme dřevěnou vařečkou. Směs opepříme a stáhneme z ohně, když trošku vychladne, přidáme k ní ještě nadrobno nasekanou petrželku.

www.tacos.cz Zapékací mísu vymažeme trochou oleje, naklademe do ní kousky tresky kůží dolů. Zalejeme opatrně mlékem, aby nespláchlo z ryby všechnu mouku a následně pokryjeme cibulovou směsí. Velmi opatrně osolíme a posypeme povrch strouhaným parmezánem. Zapečeme 30 - 40 minut v troubě rozehřáté na 170 - 180 °C, dokud povrch nebude krásně růžový.

vloženo 02.04.2012    zobrazeno 1954x    verze pro tisk

Tuňák na česneku

Tuňák na pepři

Tuňák na zázvoru

Tuniský kuskus

Valenciánská treska

Zapečená makrela

Zapečená treska na smetaně

Závitky z mořského jazyka a hroznů
(Involtini di sogliola al parmigiano e uva bianca)

Závitky z platýse s rajčaty