cpt. Cook
 

Treska z Vicenzy
(Baccalà alla vicentina)

Tuňák na česneku

Tuňák na pepři

Tuňák na zázvoru

Tunisko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tuniský kuskus

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mořských ryb, rybí hlava, 1/2 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 2 l vody, 2 hlávky česneku, 2  rajčata, 2  pórky, tymián, zelená petrželka, bobkový list, 3  anýzy, 1/2 špetka šafránu, 1/2 lžička harissy, sůl, 150 dkg kuskusu,

Rybí kuličky: 30 dkg tresky, 1/2  vejce, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 3 lžíce hladké mouky na obalování, 1/2  vejce, 3 lžíce krupice

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí hlavu a cibuli nakrájenou na plátky smažíme ve větší nádobě 5 minut na olivovém oleji. Zalejeme vodou, uvedeme do varu, přidáme svazeček koření a 15 minut vaříme. Přidáme vykuchané a osolené ryby, okořeníme šafránem a anýzem. Uvedeme do varu a na středním plameni vaříme.

www.tacos.cz Maso z vykostěné tresky rozmixujeme, přidáme oloupaný a rozetřený česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme vejce, část olivového oleje, znovu promícháme a z této hmoty vytvoříme kuličky veliké asi jako vlašský ořech. Obalíme je v mouce, vejci a krupici. Osmažíme po všech stranách na zbytku oleje do zlatova a necháme na teple.

www.tacos.cz Po 20 minutách varu vyjmeme z vývaru opatrně rybu, vykostíme ji a dáme do tepla. Vývar přecedíme, přidáme zbytek zeleniny a 20 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře. Harissu rozředíme několika lžícemi bujónu. Uvařený kuskus dáme do hluboké mísy, na povrch uložíme uvařené kousky ryby, osmažené rybí kuličky a uvařenou zeleninu. Pokropíme troškou vývaru s harissou a podáváme. Zvlášť podáváme vývar.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 2314x    verze pro tisk

Valenciánská treska

Zapečená makrela

Zapečená treska na smetaně

Závitky z mořského jazyka a hroznů
(Involtini di sogliola al parmigiano e uva bianca)

Závitky z platýse s rajčaty