cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Uzená pečínka v těstíčku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg uzeného masa bez kosti, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kulička jalovce, 1/2 špetka moučkového cukru, 1/2  žloutek, 2 lžíce mléka, 30 dkg lístkového těsta,

Na omáčku: 3 lžíce rajčatového protlaku, 1/4 l smetany, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava této štavnaté pochoutky je poněkud pracnější. Sama o sobě netrvá déle než 20 minut, mezi jednotlivými fázemi postupu jsou časové prodlevy.

www.tacos.cz Uzenou pečínku posypte pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložte do pekáče. Podlijte 1/8 l horké vody a dejte na střed vyhřáté trouby. Pečte asi 20 minut a nechte vychladnout. Lístkové těsto vyjměte 30 minut před použitím z obalu a pod utěrkou nechte rozmrznout. Těsto vyválejte na vále posypaném moukou a prochladlé uzené maso do něj zabalte. Okraje navlhčete vodou a dobře přitiskněte. Předem však z krajů těsta nařežte rádýlkem proužky, navlhčete je vodou a ozdobte jimi povrch závinu. Vložte nejméně na půl hodiny do chladničky, nebo přes noc.

www.tacos.cz Žloutek rozkvedlejte v mléce a potřete jím závin. Na několika místech ho propíchněte vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečte 45 minut. Základem omáčky je šťáva z pečeně. Přidejte do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vařte do mírného zhoustnutí. Ochuťte podle potřeby.

www.tacos.cz Příloha: salát z čerstvých okurek, rajčat a hlávkového salátu

vloženo 26.04.2017    zobrazeno 1195x    verze pro tisk

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky