cpt. Cook
 

Pikantní závitky

Portugalské vepřové s mušlemi

Pudink z vařeného uzeného masa

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Sahte java

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smetanové frikasé ze selátka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg drobů ze selátka, 1/2 dl oleje, 10 dkg cibule, 2 dkg soli, 3  bobkové listy, 2 g mletého pepře, 2 dl kysané smetany, 4 dkg hladké mouky, 2 dkg hořčice, 2 dkg moučkového cukru, 2 cl citrónové šťávy, 1/2 g citrónové kůry
zkopírováno z http://www.tacos.cz K drobům ze selátka patří: nožičky, ocásek, plíce, játra, srdce. Nožičky a vnitřnosti dobře omýt a nechat okapat. Drobně nakrájenou cibulku nechat na oleji zesklovatět. Zalít trochou vody a dusit, než se voda vyvaří. Pak přidat připravené droby, ochutit solí a okořenit bobkovým listem a mletým pepřem. Při střední teplotě dusit s omáčkou. Je-li maso téměř měkké, vmíchat kyselou smetanu s moukou tak, aby měla šťáva konzistenci řidší omáčky. Ochutit hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a přidat trochu citrónové kůry. Chuť vývaru by měla být lehce nakyslá, příjemně pikantní. Při nižší teplotě ještě několik minut povařit a horké servírovat. Jako příloha se hodí brambory, dušená rýže, ale také houskové knedlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1427x    verze pro tisk

Sofrito - maso v omáčce