cpt. Cook
 

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce

Strážnický verbuňk

Šaldorfská pečínka

Šavle sv. Celestýna

Šuej-Ču-Žou - Vepřové maso se špenátem

Šumavská kapsa

Šunka po virginsku

Švýcarský špíz

Thajská pochoutka

Torresmos açoreanos
(Azorská vepřová pečeně)

Tykev Jang-tie

Uherské vepřové kotlety

Uzená krkovice po bádensku

Uzená pečínka v těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Uzené maso s kysaným zelím a smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg uzeného masa, 60 dkg kysaného zelí, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, mletá paprika, 3 dl vody, 1/2 kostky bujónu (masox), 1/2 lžička moučkového cukru, 2 zrnka celého pepře, 115 l smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme papriku. Jakmile zpění, ihned zalijeme vodou a uvedeme do varu. Přidáme maso nakrájené na plátky a vše pokryjeme na kratší nudličky nakrájeným zelím. Poprášíme cukrem, doplníme bujónem, pepřem a hrnec uzavřeme. Dusíme 20-30 minut, až zelí a maso změknou. Nadbytečnou vodu odpaříme při prudkém varu. Vše zalijeme smetanou, jen prohřejeme a osolíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2492x    verze pro tisk

Uzené se švestkovým čatní

Uzené v kapustě

Valašské kúsky

Valašské vepřové plátky