cpt. Cook
 

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Tuňák a bílé fazole s olivami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Uzené maso s fazolemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg bílých fazolí, 30 dkg uzeného masa, 8 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky, 4 dkg oleje, mletá paprika, mletý pepř, bobkový list, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole uvaříme do poloměkka. Uzené maso rozkrájíme na kostičky, přidáme k poloměkkým fazolím a spolu se špetkou mletého pepře a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Jíškou zahustíme fazole s masem, ochutíme špetkou mleté papriky a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1897x    verze pro tisk