Těstoviny s fava fazolemi a pancettou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pasta e fagioli alla napoletana
(Fazole s těstovinami po napoletánsku)

Pikantní čočka

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

Šoulet podle Dvory

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s fava fazolemi a pancettou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg čerstvých bobů, 1/2 lžíce olivového oleje, 115 dkg pancetty, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dl šlehačky, 15 dkg parmazánu, 40 dkg těstovin pappardelle, 1/2 hrst máty peprné, 1/2  citrónu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Boby uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou 2-3 minuty, dokud nezměknou. Pomocí děrované lžíce je vyjměte do cedníku a propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Odstraňte slupky, ponechejte jen jasně zelené fazole.

www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a 4-5 minut na něm smažte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud nebude křupavá. Stroužek česneku lehce rozdrťte, ale nechte ho vcelku, pak ho vmíchejte do pánve s trochou drceného černého pepře a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Přilijte smetanu a přidejte tvrdou parmazánovou kůrku. Přiveďte k varu. Většinu parmazánu nastrouhejte najemno, dobře promíchejte, pak v omáčce promíchejte a jemně prohřejte.

www.tacos.cz Přiveďte znovu k varu hrnec s vodou z vaření fazolí a uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a hrnek vody si ponechejte stranou. Natrhejte a jemně rozdrobte lístky máty a nastrouhejte kůru z citronu. Těstoviny vyklopte do omáčky s fazolemi, mátou a citronovou kůrou, postavte na mírný oheň a vše promíchejte, v případě potřeby nařeďte trochou odložené vody. Rozdělte je do teplých misek, posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.

vloženo 23.09.2025    zobrazeno 101x    verze pro tisk

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami