www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni a 4-5 minut na něm smažte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud nebude křupavá. Stroužek česneku lehce rozdrťte, ale nechte ho vcelku, pak ho vmíchejte do pánve s trochou drceného černého pepře a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Přilijte smetanu a přidejte tvrdou parmazánovou kůrku. Přiveďte k varu. Většinu parmazánu nastrouhejte najemno, dobře promíchejte, pak v omáčce promíchejte a jemně prohřejte.
www.tacos.cz Přiveďte znovu k varu hrnec s vodou z vaření fazolí a uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a hrnek vody si ponechejte stranou. Natrhejte a jemně rozdrobte lístky máty a nastrouhejte kůru z citronu. Těstoviny vyklopte do omáčky s fazolemi, mátou a citronovou kůrou, postavte na mírný oheň a vše promíchejte, v případě potřeby nařeďte trochou odložené vody. Rozdělte je do teplých misek, posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.