cpt. Cook
 

Pučálka (hrách pražený nasucho)

Ragú z lesních hub a hnědé čočky

Revithia
(Cizrnový hrnec)

Rice and peas
(Rýže a hrášek)

Sója na slanině

Sója s cibulí

Sója s houbami a rýží

Sójové boby s rajčaty a sýrem

Sójové karbanátky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šoulet podle Dvory

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  fazole strakatá, kroupy, vejce, cibule, česnek, 4  brambory, kuře, 3 lžíce soli, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce pálivé papriky, 1/2 kostka bujónu (masox), 2 lžíce medu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ráno namočíme fazole (hnědé, bílé, kropenaté) a kroupy (můžeme dát i cizrnu). Večer slijeme a fazole krátce spaříme vařící vodou. Potom nenadýmají. Umístíme do pekáče (asi 20 x 35 cm, hloubka asi 7cm). Navrch opatrně umístíme čerstvá vejce ve skořápce, cibuli ve slupce, několik stroužků oloupaného česneku, dobře omyté brambory ve slupce a maso dle chuti a přesvědčení. Vyzkoušeli jsme vše - husu, kachnu, krkovičku, kotlety, morkovou kost - nejlepší je kuře, ale i uzené je vynikající. Množství vajec, brambor, atd. neuvádím, to vše závisí na velikosti pekáče, který použijete a co máte rádi.

www.tacos.cz Sůl, sladkou papriku, pálivou papriku, masox a med rozmícháme v horké vodě a nalijeme do pekáče. Důležité je, aby tato zálivka byla asi 2 cm pod okrajem pekáče. Přikryjeme poklicí a umístíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Asi za půl hodiny stáhneme na 100 °C a pečeme až do rána.

vloženo 30.07.2007    zobrazeno 2370x    verze pro tisk

Špagety s čéči

Švec (fazole s kroupami)

Tbikha

Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Těstoviny z červené čočky s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Toskánské zapečené fazole

Tuňák a bílé fazole s olivami

Uzené maso s fazolemi

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Zapečená čočka s čekankou
(Gratin de scarole aux lentilles)