Zapečená čočka s čekankou [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Vařený hrách se slaninou nebo škvarky

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečená čočka s čekankou

Gratin de scarole aux lentilles

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg čekankových puků, 2 stroužky česneku, máslo, 150 dkg čočky z konzervy (hmotnost po odkapání), 1/2 lžička římského kmínu, 1/2 špetka mleté skořice, 2  vejce, 3 dl crème fraîche, 8 dkg pekanových ořechů, 10 dkg ovesných vloček, olivový olej, 1/2 hrst koriandrových lístků, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Čekanku opláchněte a nakrájejte na tenké proužky. Česnek oloupejte, vymačkejte a spolu s čekankou ho 3 minuty smažte na másle. Při smažení čekanky odpařte co nejvíce vlhkosti. Přidejte po troškách okapanou čočku, ochuťte kmínem a skořicí, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte se smetanou a dochuťte solí a pepřem. Smíchejte obě směsi a nalijte je do zapékací mísy.

www.tacos.cz Nasekejte ořechy najemno, smíchejte je s ovesnými vločkami, přidejte kapku olivového oleje a promíchejte. Gratin touto směsí posypte a zapékejte 20 minut. Před podáváním ozdobte koriandrem.

vloženo 22.10.2022    zobrazeno 574x    verze pro tisk

Zapečená fazolová kaše s cibulí

Zapečený hrách

Zapékané fazole s mozzarellou a bazalkou

Znojemská čočka