cpt. Cook
 

Tvarohové šátečky

Tvarohové vdolečky

Tvarohový jogurtový závin

Tvarohový koláč
(Tarte au fromage blanc)

Tvarohový koláč z třeného těsta

Tvarohový křehký závin

Tvarožník

Valašské frgály

Vdolky s dušenými jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vdolky s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hladké mouky, sůl, 3 lžíce pískového cukru, 2.15 dkg kvasnic, 1/2  vejce, 2 dl mléka, 7 lžic oleje, máslo na potření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy dáme prosátou mouku, osolíme, do důlku v mouce nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme kvásek zkynout. Potom přidáme vejce, olej, dobře rozmícháme a za postupného přilévání mléka vypracujeme hladké vláčné těsto. Jablka neloupáme, nakrájíme je na drobné kostičky a důkladně vmícháme do vypracovaného těsta. Necháme asi hodinu kynout. Z vykynuté hmoty vykrajujeme lžící stejné kousky, utvoříme z nich malé vdolky, trochu je zploštíme a vložíme na pomoučněný plech, ne těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Hotové vdolky po obou stranách peroutkou slabě potřeme rozehřátým máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3639x    verze pro tisk

Velikonoční bochánek

Velikonoční mazanec

Višňová bublanina

Wachauský meruňkový závin

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Závin s revení

Závin z lístkového těsta

Závin z těsta kynutého pod vodou