cpt. Cook
 

Tvarohové šátečky

Tvarohové vdolečky

Tvarohový jogurtový závin

Tvarohový koláč
(Tarte au fromage blanc)

Tvarohový koláč z třeného těsta

Tvarohový křehký závin

Tvarožník

Valašské frgály

Vdolky s dušenými jablky

Vdolky s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční bochánek

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  40 dkg hladké mouky, 10 dkg rostlinného tuku, 7 dkg moučkového cukru, 2 dkg kvasnic, 2 dl mléka, 3  žloutky, 15 dkg rozinek, 15 dkg mandlí, 1/2  vanilkový cukr, sůl, vejce na potření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy rozdrobíme droždí a rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemi mléka na hladké těstíčko a necháme stát 15 minut, aby vzešel kvásek. Přidáme mouku, žloutky, cukr, sůl, rozpuštěný tuk a mlékem zaděláme těsto. Přendáme ho na vál, přidáme rozinky, sekané mandle, vypracujeme těsto, necháme 1 hodinu kynout, utvoříme bochánek, dáme na plech na alobal, necháme 1 hodinu kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a hodinu pečeme v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1974x    verze pro tisk

Velikonoční mazanec

Višňová bublanina

Wachauský meruňkový závin

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

Závin s revení

Závin z lístkového těsta

Závin z těsta kynutého pod vodou