cpt. Cook
 

Tvarohové šátečky

Tvarohové vdolečky

Tvarohový jogurtový závin

Tvarohový koláč
(Tarte au fromage blanc)

Tvarohový koláč z třeného těsta

Tvarohový křehký závin

Tvarožník

Valašské frgály

Vdolky s dušenými jablky

Vdolky s jablky

Velikonoční bochánek

Velikonoční mazanec

Višňová bublanina

Wachauský meruňkový závin

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapékaná jablka pod ořechovým těstem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  20 dkg hladké mouky, 20 dkg cukru krupice, 20 dkg mletých vlašských ořechů, 20 dkg másla, 6  jablek, 10 dkg másla, 2  citróny, 3 lžíce krystalového cukru, 2 hrsti brusinek, vanilková zmrzlina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kyselejší jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky a ty ještě příčně napůl, vložíme do mísy a promícháme s citronovou šťávou, rozehřátým máslem a cukrem. Přidáme i brusinky a necháme proležet.

www.tacos.cz Z ingrediencí na těsto připravíme smícháním všech surovin (hladká mouka, cukr, mleté ořechy a máslo změklé při pokojové teplotě) těsto lineckého typu. Necháme je půl hodiny odležet v chladu. Poté těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme podle tvaru formy, mělo by být asi 1/2 cm vysoké. Jablečnou směs přendáme do zapékací mísy, přiklopíme plátem těsta a okraje dobře začistíme a utěsníme, aby neměla kudy unikat pára z pečených jablek. Zbylé těsto kolem okrajů formy oddělíme a upečeme zvlášť. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 15-20 minut dozlatova. Zbytek těsta vyválíme na silný plát a při pečení ho rozmačkáme, po vyjmutí z trouby nahrubo nadrtíme. Vznikne nám tak speciální drobenka.

www.tacos.cz Jablka necháme trochu zchladnout, podáváme s kopečky zmrzliny obalené v drobence. Je to ale vynikající i druhý den.

vloženo 12.03.2011    zobrazeno 1821x    verze pro tisk

Závin s revení

Závin z lístkového těsta

Závin z těsta kynutého pod vodou