cpt. Cook
 

Špenátové řezy se šunkou

Špenátové řízky

Špenátové smaženky s dušenými houbami

Špenátové smaženky s houbami

Špenátové smaženky s houbami

Špenátový nákyp

Špenátový nákyp

Špenátový svítek

Tykev se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vegetariánská špenátová roláda

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg špenátu, 3 dkg másla, 4  vejce,  špetka muškátového oříšku, 1/2 lžíce parmezánu,

Náplň: 115 dkg másla, 215 dkg žampiónů, 1/2  citrónu, sůl, mletý pepř, 2 dl šlehačky, 2 lžíce zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na náplň rozpustíme na pánvi máslo, přidáme pokrájené žampióny, citrónovou šťávu, podle chuti sůl a pepř a dusíme, až houby změknou (3 minuty).

www.tacos.cz Špenát krátce poovaříme, zbavíme vody a hrubě pokrájíme. Přendáme do velké mísy, vešleháme máslo, žloutky, strouhaný muškátový oříšek, osolíme a opepříme. V jiné misce ušleháme z bílků sníh a zlehka vmícháme do špenátové směsi. Směs nalijeme do pekáče na roládu (na 4 porce rozměr asi 33x23 cm) a pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až je těsto pevné.

www.tacos.cz Pergamen na pečení posypeme jemně strouhaným parmezánem a vyklopíme na něj roládu. Necháme ji zchladnout a pak pergamen odloupneme. Houby procedíme, přendáme do mísy, přidáme šlehačku, petrželku, koření. Je-li směs příliš hustá, přidáme trochu šťávy. Náplň namažeme na roládu a podélně sbalíme, přikryjeme a necháme vychladit.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1584x    verze pro tisk

Zeleninové placičky

Zeleninové placky se špenátem