cpt. Cook
 

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční koláč se špenátem a vejci

Tourte pascale aux épinards et œufs

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg mraženého špenátu, 10 dkg strouhaného parmazánu, 3 dkg hladké mouky, 1.15 dkg másla, 150 dkg ricotty, 2  vejce, olivový olej, 1/2 lžička římského kmínu, 1/2  křehké těsto, 1/2  lístkové těsto, 6  vajec, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Na velké pánvi rozmrazte špenát na mírném ohni s máslem. Po rozmrazení jej nahrubo nasekejte a smíchejte ve velké míse s parmazánem, moukou, solí a pepřem. V jiné míse vyšlehejte ricottu s vejci a olejem. Přidejte sůl, pepř a kmín.

www.tacos.cz Křehké těsto rozválejte do formy na pečení vyloženou papírem na pečení. Rozložte špenát a překryjte ho ricottou. Lžící udělejte do ricotty důlky a do každého z nich rozbijte vejce. Přikryjte je listovým těstem a okraje dobře utěsněte. Povrch koláče potřete rozšlehaným žloutkem. Střed koláče propíchněte špičkou nože. Pečte v troubě asi 50 minut, dokud není koláč zlatavě hnědý. Nechte vychladnout a vyjměte z formy.

vloženo 26.10.2022    zobrazeno 274x    verze pro tisk

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta