cpt. Cook
 

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou

Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  12.15 dkg hladké mouky, 3 cl řepkového oleje, 15 cl vody, 115 dkg hlívy ústřičné, olivový olej, 1/2  červené cibule, 10 cl crème fraîche, 15 dkg měkkého tvarohu, 4 plátky uzené slaniny, 15 dkg gorgonzoly, 1/2 hrst rukoly
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku smíchejte se špetkou soli, poté přilijte teplou vodu a řepkový olej a vypracujte homogenní těsto. Těsto tence rozválejte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 240°.

www.tacos.cz Hlívu ústřičnou očistěte (neomývejte, je velmi porézní a absorbuje velké množství vody, jen ji otřete vlhkým hadříkem) a opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Smetanu smíchejte s tvarohem a dochuťte pepřem. Touto směsí potřete těsto. Navrch rozdělte hlívu, plátky cibule, slaninu a sýr gorgonzola nakrájený na proužky. Pečte 8 minut. Podávejte s listy rukoly.

vloženo 29.01.2022    zobrazeno 94x    verze pro tisk

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta