cpt. Cook
 

Rajčatový koláč s harissou

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těsto na pizzu s kypř. práškem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, 15 dkg másla, 1/2  vejce, 1/2 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 15 minut odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování. Před položením náplně by se těsto mělo potřít olejem, který zabrání rozmočení povrchu těsta při pečení. Pokud do náplně používáme suroviny, které se pomaleji tepelně zpracovávají, je vhodné připravit těsto silnější, asi 6 mm. Jinak připravíme těsto tenčí.

www.tacos.cz Pizzu lze péci na obvyklém plechu, na teflonu, ve formě, na plechu vyloženém alobalem nebo speciálním papírem. Pečeme-li pizzu na plechu, potřeme jej tence tukem. Použijeme-li olej, pak olej s kvalitou fritovacího, který snáší vysokou teplotu. Ostatní druhy olejů se přepalují.

www.tacos.cz Před pečením se trouba musí rozehřát. Nejprve pečeme pizzu při téměř nejvyšší teplotě, během 5 minut snížíme teplotu na polovinu. Doporučujeme zpočátku umístit pizzu blíže k tepelnému zdroji a po 5 minutách ji umístit dále. Okraj pizzy můžeme během pečení potírat rozšlehaným vejcem nebo bílkem, bude atraktivnější.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3296x    verze pro tisk

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Základní těsto na pizzu

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy