cpt. Cook
 

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Základní těsto na pizzu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg hladké mouky, 1.15 dkg kvasnic, 1/2 dl vody (mléka), 2 lžíce oleje, 1/2 lžička soli, hladká mouka na vál
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z mouky vytvoříme na vále kopeček a do důlku dáme asi 4 lžíce vody. Kvasnice rozdrobíme a poněkud promícháme s vlažnou vodou a moukou. Necháme v teple vzejít. Pak ze všech součástí uhněteme těsto. Uložíme v teple a přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 20 minut. Pak znovu prohněteme a vytvoříme koláčky o průměru 15 - 17 cm (nebo i velký koláč). Ještě chvíli necháme kynout a plníme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1925x    verze pro tisk

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

Zeleninový koláč z listového těsta