cpt. Cook
 

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Velikonoční mangoldový koláč s ricottou

Základní těsto na pizzu

Zapečený koláč s hlívou a gorgonzolou
(Tarte flambée aux pleurotes et gorgonzola)

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninový koláč z listového těsta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg lístkového těsta, 30 dkg tykve, 3  rajčata, 2  papriky, 10 dkg točeného salámu, sůl, mletý bílý pepř, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky sušené bazalky, 10 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dvě placky velikosti plechu, na kterém chceme koláč péci. Lépe je použít vysoký a menší plech nebo pekáček. Tykev nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak rajčata, papriky a salám nakrájíme na tenká kolečka. První placku těsta dáme na dno pekáčku a necháme 10 minut v troubě zapéci. Potom naklademe vrstvy: tykev, rajčata, papriky a salám. Celková výška náplně je asi 2 cm. Necháme opět 10 minut zapéci. Nakonec vyndáme z trouby, přidáme směs strouhaného sýra, koření a soli a zakryjeme druhou plackou listového těsta. Necháme 25 minut péci v troubě při 190 °C.

www.tacos.cz Příloha: salát z čerstvé zeleniny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2074x    verze pro tisk