cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


31.07.2025  Šunkové krokety s medvědím česnekem

30.07.2025  Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

30.07.2025  Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

30.07.2025  Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

30.07.2025  Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

29.07.2025  Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

29.07.2025  Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

27.07.2025  Skotská vejce z air-fryeru

27.07.2025  Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

27.07.2025  Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

27.07.2025  Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

27.07.2025  Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzská bistro cibulačka

Soupe à l'oignon gratinée

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 4  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžička tymiánu, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku bílého vína, 2 l kuřecího vývaru, 2 lžíce brandy, 6 plátků francouzského chleba, 1/2 stroužek česneku, 34 dkg gruyèru nebo ementálu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na velké těžké pánvi nebo ohnivzdorném kastrolu rozehřejte máslo a olej na středně vysokou teplotu. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a restujte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Přidejte najemno nasekaný česnek, cukr a sušený tymián a za častého míchání dál smažte na středním ohni 30-35 minut, dokud cibule nezhnědne.

www.tacos.cz Posypte moukou a míchejte, až se dobře vše spojí. Vmíchejte bílé víno a vývar a přiveďte k varu. Seberte veškerou pěnu, která vystoupá na povrch, poté snižte teplotu a zlehka vařte 45 minut. Pokud používáte, vmíchejte brandy.

www.tacos.cz Předehřejte gril. Každý plátek opečeného francouzského chleba potřete stroužkem česneku. Na plech položte odolné polévkové misky a naplňte asi ze tří čtvrtin cibulovou polévkou. V každé misce nechte plavat kousek toastu. Navrch dejte nasypte strouhaný sýr, rovnoměrně ho rozdělte a grilujte (opékejte) asi 15 cm pod zdrojem tepla 3-4 minuty, dokud se sýr nezačne rozpouštět a bublat.

vloženo 26.07.2025    zobrazeno 57x    verze pro tisk

26.07.2025  Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

23.07.2025  Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

23.07.2025  Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

23.07.2025  Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

23.07.2025  Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

22.07.2025  Hummus s řepou a ořechy

22.07.2025  Caldo verde