cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


31.07.2025  Šunkové krokety s medvědím česnekem

30.07.2025  Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z pečené hlívy královské

Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hlívy královské, 20 dkg bílých fazolí (cannellini), bouquet garni (petrželka, tymián, bobkový list), 1/2 stroužek česneku, 4 tenké jarní cibulky, několik snítek zelené petrželky, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole cannellini dejte do hrnce s bouquet garni svázanou kuchyňským provázkem a rozmáčknutým česnekem. Zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a uvařte fazole doměkka. Osolte je, neslévejte a nechte ve vodě trochu vychladnout.

www.tacos.cz Mezitím si hlívu královskou nakrájejte na plátky, dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a rukama promíchejte. Přeneste je do velké zapékací mísy, rozložte je do jedné vrstvy a opékejte je uprostřed trouby pod grilem, během pečení je několikrát otočte.

www.tacos.cz Jarní cibulku nakrájejte nadrobno, osolte, dochuťte octem a olejem. Smíchejte ji v salátové míse s dobře scezenými fazolemi. Přidejte čerstvě upečené houby, promíchejte, posypte nasekanou petrželkou, pokapejte olejem a čerstvě mletým pepřem. Salát podávejte horký.

Recept ze skupiny: Zelenina a houby - houby
vloženo 30.07.2025    zobrazeno 48x    verze pro tisk

30.07.2025  Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

30.07.2025  Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

29.07.2025  Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

29.07.2025  Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

27.07.2025  Skotská vejce z air-fryeru

27.07.2025  Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

27.07.2025  Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

27.07.2025  Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

27.07.2025  Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

26.07.2025  Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

26.07.2025  Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

23.07.2025  Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

23.07.2025  Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

23.07.2025  Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

23.07.2025  Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

22.07.2025  Hummus s řepou a ořechy

22.07.2025  Caldo verde