cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


31.07.2025  Šunkové krokety s medvědím česnekem

30.07.2025  Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

30.07.2025  Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

30.07.2025  Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

30.07.2025  Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

29.07.2025  Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

29.07.2025  Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

27.07.2025  Skotská vejce z air-fryeru

27.07.2025  Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

27.07.2025  Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

27.07.2025  Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

27.07.2025  Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

26.07.2025  Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

26.07.2025  Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

23.07.2025  Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

23.07.2025  Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

23.07.2025  Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

23.07.2025  Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

22.07.2025  Hummus s řepou a ořechy

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Caldo verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg portugalského zelí, 70 dkg brambor, 20 dkg klobásy (chouriço), 1.15 l zeleninového vývaru, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 15 cl olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte česnek, cibuli a brambory. Česnek a cibuli najemno nasekejte. Brambory nakrájejte na kostky. Ze zelných listů (nejlépe portugalské zelí galeho, odrůda, která netvoří hlávky) odstraňte střední žebro, pak listy položte na sebe, srolujte je jako velmi těsný doutník a nakrájejte najemno tak, abyste získali proužky široké 1 cm.

www.tacos.cz V hrnci s tlustým dnem rozehřejte olej. Přidejte česnek a cibuli a na mírném ohni je restujte, dokud nezměknou a nestanou se průhlednými. Přidejte brambory a horký vývar. Přikryjte a nechte vařit 20 minut. Po uplynutí této doby se musí nůž do brambor snadno zabodnout.

www.tacos.cz Mimo oheň pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličky rozmačkejte brambory na tekutou kaši. Přidejte nakrájené zelí a klobásku chouriço nakrájenou na kolečka, pak pokračujte ve vaření dalších 15 minut. Dosolte dle chuti a podávejte horké s chlebem.

www.tacos.cz Příloha: vinho verde

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 71x    verze pro tisk