cpt. Cook
 
[001-020]   [021-040]   [041-059]   


Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šunkové krokety s medvědím česnekem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  115 dkg medvědího česneku, 315 dkg plnotučného mléka, 4.15 dkg olivového oleje nebo másla, 6.15 dkg hladké mouky, 3.15 dkg tvrdého sýra manchego, 8 dkg šunky jamón iberico, 1/2  vejce, 7.15 dkg panko strouhanky, 1/2 l olivového oleje nebo rostlinného
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy medvědího česneku dobře propláchněte v cedníku, poté je přelijte vroucí vodou z konvice, aby zavadly. A hned poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou, pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte je nadrobno.

www.tacos.cz Mléko zahřejte v hrnci na mírném ohni. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a po zahřátí nebo rozpuštění do něj několik minut vmíchávejte mouku, až začne trochu hnědnout. Postupně po troškách přidávejte teplé mléko, dokud nevznikne hustá, hedvábná bešamelová omáčka. Minutu nebo dvě nechte bublat a míchejte, Dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Přidejte do pánve strouhaný sýr manchego, na kousky nakrájenou šunku a divoký česnek a prošlehejte vše. Vyklopte na lehce naolejovaný plech nebo talíř, rozetřete a poté přikryjte a nechte chladnout alespoň 1 hodinu. Ale v chladu vydrží takto připravené až 24 hodin.

www.tacos.cz Lehce si potřete ruce olejem a ze směsi vytvarujte stejně velké kuličky, po 3 na porci. Uspořádejte je na plech a dejte na 30 minut zmrazit, aby ztuhly. Vejce rozšlehejte v mělké misce s trochou koření. Do druhé misky vyklopte panko strouhanku. Každou kroketku namočte do vajíčka a pak ho protočte ve strouhance. (V této fázi lze syrové krokety zmrazit až na tři měsíce.) Nalijte olej do velké hluboké pánve, aby byla plná maximálně do třetiny, a zahřejte ji na 170 °C (Otestovat můžete kostkou chleba, která musí do 30 sekund lehce zhnědnout.) Smažte krokety v dávkách po dobu 2-3 minut, dokud nezezlátnou. Chcete-li je připravit ze zmrazeného stavu, smažte je při 160 °C o několik minut déle, dokud nebudou uvnitř horké. Pomocí děrované lžíce je vyjměte na papírový ubrousek a nechte okapat. Podávejte teplé se sklenkou sherry.

www.tacos.cz Tip: Pokud je chcete připravit mimo sezónu medvědího česneku, vyměňte jej za baby špenát, malý utřený stroužek česneku a hrst jemně nasekané pažitky.

vloženo 31.07.2025    zobrazeno 49x    verze pro tisk

30.07.2025  Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

30.07.2025  Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

30.07.2025  Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

30.07.2025  Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

29.07.2025  Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

29.07.2025  Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

27.07.2025  Skotská vejce z air-fryeru

27.07.2025  Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

27.07.2025  Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

27.07.2025  Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

27.07.2025  Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

26.07.2025  Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

26.07.2025  Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

23.07.2025  Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

23.07.2025  Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

23.07.2025  Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

23.07.2025  Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

22.07.2025  Hummus s řepou a ořechy

22.07.2025  Caldo verde