cpt. Cook
 

Itálie - Toskánsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Acquacotta

Polévka s hříbky a rajčaty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  řapíkatý celer, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 4  rajčata, 1/2 kg hřibů smrkových, olivový olej, česnek, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 4  vejce, pecorino
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přípravte zeleninový vývar z řapíkatého celeru, mrkve, cibule, loupaných rajčat, vše nakrájené na kostky a povařené dvacet minut ve vodě. Očistěné hříbky se nakrájí na plátky a osmahnou na olivovém oleji s nasekaným česnekem, feferonkou a zelenou petrželkou. Potom přidejte houby do zeleninového vývaru, osolte a opepřete podle chuti, a necháte ještě chvíli povařit. Několik minut před podáváním se do polévky postupně opatrně rozbijí vejce, musí zůstat vcelku na způsob ztracených vajec. Polévka se podává v kameninové misce posypaná strouhaným sýrem pecorino.
vloženo 22.05.2010    zobrazeno 2803x    verze pro tisk

Argentinská nudlová polévka

Biersupp
(Alsaská pivní polévka)

Bílá polévka s ječmenem

Bílá rybí polévka s žemlovými noky

Brynzová polévka

Bylinková polévka

Dietní polévka (šlemová)

Drožďová polévka

Drožďová s ovesnými vločkami

Drožďová se zeleninou a vločkami

Drůbeží polévka se sýrovými knedlíčky

Drůbeží polévka švýcarská

Gebrenndi mehlsupp
(Polévka z opražené mouky)

Hajducká polévka

Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí

Houbová česnečka

Houbová horácká

Houbová jednoduchá

Houbová jednoduchá výživná