cpt. Cook
 

Acquacotta
(Polévka s hříbky a rajčaty)

Argentinská nudlová polévka

Biersupp
(Alsaská pivní polévka)

Bílá polévka s ječmenem

Bílá rybí polévka s žemlovými noky

Brynzová polévka

Bylinková polévka

Dietní polévka (šlemová)

Drožďová polévka

Drožďová s ovesnými vločkami

Drožďová se zeleninou a vločkami

Drůbeží polévka se sýrovými knedlíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Drůbeží polévka švýcarská

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  slepice (stará - na ovaření), 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, sůl, 0.2 g celého pepře, 1/2 dl smetany 12%, 2  vejce, 3 dkg polohrubé mouky, 15 dkg ementálu nebo parmezánu, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Starou, dobře očistěnou slepici vaříme podle potřeby za mírného varu se solí a s celým pepřem. Když je slepice uvařena, scedíme vývar. Slepici upravíme jinak. Do vývaru přidáme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli a za mírného varu povaříme. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky a přidáme do nich rozšlehanou smetanu. Do bílků vmícháme nastrouhaný sýr a přidáme trochu mouky, uděláme řídké kapání, které sáčkem s velmi malou trubičkou nastříkáme do vroucí polévky. Uděláme tak dlouhé nudle výborné chuti. Do hotové polévky rozšleháme žloutky se smetanou, už nevaříme. Těsně před podáváním nasypeme na talíře drobně nakrájenou zelenou petržel.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1695x    verze pro tisk

Gebrenndi mehlsupp
(Polévka z opražené mouky)

Hajducká polévka

Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí

Houbová česnečka

Houbová horácká

Houbová jednoduchá

Houbová jednoduchá výživná