cpt. Cook
 

Acquacotta
(Polévka s hříbky a rajčaty)

Argentinská nudlová polévka

Biersupp
(Alsaská pivní polévka)

Bílá polévka s ječmenem

Bílá rybí polévka s žemlovými noky

Brynzová polévka

Bylinková polévka

Dietní polévka (šlemová)

Drožďová polévka

Drožďová s ovesnými vločkami

Drožďová se zeleninou a vločkami

Drůbeží polévka se sýrovými knedlíčky

Drůbeží polévka švýcarská

Gebrenndi mehlsupp
(Polévka z opražené mouky)

Hajducká polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  hlava z kapra a další odřezky, mlíčí z 1 kapra, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 2 dkg oleje, 3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2  žemle, mléko, strouhanka, vejce, muškátový květ, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlavy bez žáber a odřezky z kapra vaříme v osolené vodě asi 1/2 hodiny, přidáme mlíčí a povaříme 8 minut. Mlíčí vyjmeme, dáme do misky a prochladlé rozetřeme s žemlí předem namočenou v mléce. Přidáme vejce a tolik strouhanky, abychom měli těsto na knedlíčky. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a osmažíme v oleji. Zalijeme ji asi 1/2 l vývaru a krátce povaříme. Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, přidáme k zelenině, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu. Do vroucí polévky zaváříme malé knedlíčky z připravené hmoty. Jakmile vyplavou, stáhneme polévku z ohně a knedlíčky necháme dojít. Polévku dochutíme muškátovým květem, dosolíme a přidáme sekanou petrželovou nať.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1931x    verze pro tisk

Houbová česnečka

Houbová horácká

Houbová jednoduchá

Houbová jednoduchá výživná