cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Babiččino kuřecí soté se žampiony

Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí stehna, olivový olej, 150 dkg hnědých žampiónů, 10 dkg uzené slaniny, 10 dkg jarní cibulky, 2 dkg rajčatového protlaku, 2 dkg hladké mouky, 150 dkg drobných brambor, 2 dkg másla, 2 stroužky česneku, tymián, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí stehna z volného chovu vykostěte a nakrájejte na velké kostky. V litinové zapékací pánvi je opečte na olivovém oleji na prudkém ohni. Kousky vyjměte, přidejte nakrájenou slaninu, jarní cibulku a na čtvrtky nakrájené žampiony. Všechny ingredience opečte na prudkém ohni. Kousky stehen vraťte do pekáče, posypte moukou a promíchejte. Do kastrolu nalijte vodu, přidejte rajčatový protlak a nechte přikryté vařit 30 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Drobné brambory grenaille omyjte a rozkrojte na poloviny. Vložte je do zapékací mísy, přidejte trochu másla, stroužky česneku a několik snítek tymiánu. Osolte a opepřete a pečte v troubě při 200 °C.

www.tacos.cz

vloženo 10.12.2021    zobrazeno 661x    verze pro tisk

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Citronová kuřecí piccata

Citronové kuře na těstovinové rýži

Cordon bleu po sicilsku
(Cordon bleu di pollo alla siciliana)

Country captain

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře