cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Babiččino kuřecí soté se žampiony
(Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles)

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citronová kuřecí piccata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  kuřecí prsíčka, 1/2 lžičky soli, mletý pepř, 1/2 šálku hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 šálek kuřecího vývaru, 1/2  citrónu, 3 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce kaparů, 3 lžíce másla, 2 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Piccata pochází z Milána a používá telecí maso, ale na jídelních lístcích restaurací se obvykle objevuje s kuřecím masem. Předehřejte troubu na 95 °C. Vložte do trouby talíř, aby se zahřál. Kuřecí prsa nakrájejte vodorovně na půlcentimetrové řížky, osolte je a opepřete a obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Na velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje, každou kotletu smažte z obou stran dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Pánev nepřeplňujte, pracujte po částech a v případě potřeby přidejte více oleje. Kuře přeneste na nahřátý talíř do trouby. Z pánve slijte většinu oleje a nechte na ní jen tenkou vrstvu.

www.tacos.cz Přidejte na pánev rozetřený česnek a za stálého míchání vařte, dokud se nerozvoní, asi 20 sekund. Přilijte vývar. Ze dna pánve seškrábněte všechny hnědé kousky. Vmíchejte tenké plátky citronu a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte, dokud se omáčka nezredukuje asi na 2/3 šálku, 3 až 5 minut. Přidejte citronovou šťávu a kapary, vařte, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne, dalších asi 5 minut. Do omáčky přidejte máslo a nakláněním pánve máslo míchejte, dokud se nerozpustí a nezapracuje. Přidejte nasekanou petrželku a stáhněte pánev z ohně.

www.tacos.cz Kuře naaranžujte na talíře a přelijte omáčkou. V případě potřeby podávejte s brokolicí vařenou v páře.

vloženo 26.11.2021    zobrazeno 496x    verze pro tisk

Citronové kuře na těstovinové rýži

Cordon bleu po sicilsku
(Cordon bleu di pollo alla siciliana)

Country captain

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře