cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Babiččino kuřecí soté se žampiony
(Sauté de poulet façon grand-mère, champignons et pommes grenailles)

Bosaka

Ázejbajdžán   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bozartma z kuřete

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 60 dkg brambor, 20 dkg másla, 1/2  cibule, 15 g mleté papriky (nebo menší čerstvá paprika), 4 dkg koriandru, 4 dkg kopru, 1/2 špetka kurkumy nebo šafránu, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře očistíme, rozdělíme na kousky asi po 40 gramech, osolíme, opepříme, zbavíme kůží a zprudka opečeme na másle. Kuře z hrnce vyndáme a zpěníme nakrájenou cibuli a pokud máme čerstvou papriku, tak i papriku (sušenou přidáváme až do vývaru), na kterou dáme oloupané brambory rozkrájené na větší kousky (střední brambor asi na 4 dílky). Vrátíme zpátky opečené kousky kuřete, přidáme kurkumu nebo šafrán a ihned zalijeme vodou, tak aby všechny suroviny byly ponořené. Vaříme asi 30-40 minut, než kuře a brambory změknou. Asi 5 minut před dovařením vsypeme nadrobno nakrájený koriandr a kopr.
vloženo 15.02.2008    zobrazeno 3512x    verze pro tisk

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Citronová kuřecí piccata

Citronové kuře na těstovinové rýži

Cordon bleu po sicilsku
(Cordon bleu di pollo alla siciliana)

Country captain

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře