cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Biskvity 50/50

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  3 šálky hladké mouky, kypřící prášek do pečiva, 1/4 šálku vepřového sádla vychlazeného a nakrájeného na kostky, 1/4 šálku másla, 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky, 1/2 šálek vychlazeného plnotučného podmáslí, 1/2  vejce, 1/2 lžička vody, 1/4 lžičky soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy nasypte mouku. Pomocí mixéru nebo dvou nožů vmíchejte vychlazené sádlo i máslo nakrájené na kostičky do mouky, dokud nebude tuk rozmělněn na kousky velikosti hrášku. Vmíchejte nasekanou pažitku. Dejte na 20 minut do chladničky.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 240 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Uprostřed směsi udělejte důlek, přilejte podmáslí a míchejte, dokud není těsto vlhké. Vyklopte ho z mísy na lehce pomoučený vál. Těsto lehce posypte moukou. Třikrát až čtyřikrát ho přeložte. Pracujte velmi rychle, ať tuk nestačí změknout. Nakonec těsto rozválejte na tloušťku necelé 2 cm. Pomocí 8cm vykrajovátka namočeného v mouce vykrájejte kolečka, zbytky těsta přetvarujte a podle potřeby poprašte moukou a také vykrojte. Kolečka těsta položte na připravený plech. Dejte na 15 minut do chladničky.

www.tacos.cz V malé misce vyšlehejte vejce se lžičkou vody a solí do pěny. Vrchní část sušenek potřete vaječnou směsí. Pečte dozlatova, asi 15 minut. Podávejte teplé.

vloženo 09.02.2022    zobrazeno 408x    verze pro tisk

Bramborový chléb

Bramborový chléb s prefermentem

Briošky v miskách

Celozrnné bagetky

Celozrnný chléb

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Crescenta
(Crescente al prosciutto crudo)

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekovo-bylinkové máslové bulky

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Dýňový cornbread

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chléb s čedarem

Chléb s pohankovými vločkami