cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Biskvity 50/50

Bramborový chléb

Bramborový chléb s prefermentem

Briošky v miskách

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Celozrnné bagetky

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  2.8 dl vody, 16.7 dkg pšeničné celozrnné mouky, 12.3 dkg celozrnné mouky žitné, 1.3 lžičky soli, 3/4 lžičky sušených kvasnic, slunečnicové semínko, dýňové semínko
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy kuchyňského robota nalejeme vlažnou vodu, přidáme obě mouky, na jednu stranu nasypeme kvasnice, na druhou sůl a pomocí háku necháme hníst, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Přisypeme semínka (slunečnicová, lněná, chia) a necháme je vmísit do těsta. Mísu zakryjeme utěrkou a dáme do tepla těsto kynout, asi hodinu a půl, až zdvojnásobí svůj objem. Potom pomocí stěrky těsto vyndáme na pomoučený vál, rozdělíme na čtvrtiny a z každé opatrně vytvarujeme bagetku, kterou vložíme do formy domácí pekárny. Necháme ještě chvíli kynout a pak zapneme program pečení baget a upečeme dokřupava, trvá to kolem půl hodiny.
vloženo 11.02.2024    zobrazeno 97x    verze pro tisk

Celozrnný chléb

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Crescenta
(Crescente al prosciutto crudo)

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekovo-bylinkové máslové bulky

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Dýňový cornbread

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chléb s čedarem

Chléb s pohankovými vločkami