cpt. Cook
 

Bagety s olivami a rozmarýnem

Biskvity 50/50

Bramborový chléb

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Bramborový chléb s prefermentem

recept ze stránek www.tacos.cz
1560 g:  

na preferment: 1.1/2 dl vody, 10.6 dkg pšeničné chlebové mouky, 1.1/2 g kvasnic,

dále pak: 15.6 dkg vařených a nastrouhaných brambor, 7.1/2 dkg bílého jogurtu, 7 cl vody, 1.15 lžičky drceného kmínu, 1.15 lžičky soli, 3/4 lžíce oleje, 3/4 lžičky moučkového cukru, 7.1/2 dkg žitné mouky celozrnné, 7.1/2 dkg chlebové mouky, 12.3 dkg hladké mouky, 15 g kvasnic

zkopírováno z http://www.tacos.cz Suroviny pro preferment smícháme v míse a necháme asi 10 hodin v teple kvasit. Potom do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou vysypané ošatky.

www.tacos.cz Po nakynutí opatrně vykulíme na plech s pečící fólií a upečeme (230 °C 15 min a pak 200 °C asi 30min).

www.tacos.cz http://www.pekarnomanie.cz/bramborovy-chleb-s-prefermentem/

vloženo 28.01.2021    zobrazeno 874x    verze pro tisk

Briošky v miskách

Celozrnné bagetky

Celozrnný chléb

Ciabatta s vlašskými ořechy a gorgonzolou

Crescenta
(Crescente al prosciutto crudo)

Cuketkova Šumava nehnětená

Česnekovo-bylinkové máslové bulky

Česnekový chléb se sušenými rajčaty

Domácí bagety z levného těsta

Domácí chlebové placky

Dýňový cornbread

Francouzské bagety

Chléb a housky na příští ráno

Chléb s cibulí

Chléb s čedarem

Chléb s pohankovými vločkami