cpt. Cook
 

Boršč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boršč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hovězích kosti, 20 dkg předního hovězího, 20 dkg vepřového plecka, 2 l vody, 10 dkg šunky, 10 dkg párků, 20 dkg červené řepy, 3 dkg rajčatového protlaku, 15 lžic másla, 20 dkg zelí, 10 dkg mrkve, 10 dkg cibule, moučkový cukr, ocet, sůl, mletý pepř, bobkový list, kysaná smetana
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Řepu nakrájíme na nudličky, dusíme s nudličkami mrkve a zelí na osmaženém základu z cibule a protlaku. Když jsou maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny. Do boršče přidáme maso a šunku nakrájené na nudličky, kolečka osmažených párků. Nakonec přidáme kysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2940x    verze pro tisk

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem