cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Drůběží polévka à la Hubertus

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  husí droby (nebo zbylá pečená drůbež a kosti), 3 l vody, 15 dkg cibule, 10 dkg slaniny, 1/2 g mleté papriky, 15 dkg másla, 1/4 l smetany, 8 dkg hladké mouky, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1/2 g mletého pepře, 1/2 g celého pepře, sůl, polévkové koření, zelená petrželka, 10 dkg tvrdšího chleba
zkopírováno z http://www.tacos.cz Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na polovině nakrájené slaniny, opaprikujeme, zalijeme trochou vody a na tomto základu dusíme husí drůbky nebo zbylé porce drůběžího masa. Měkké maso vyjmeme, obereme z kostí a jemně umeleme na strojku. Do zbylého základu po dušeném mase přidáme najemno mletý hrášek, zalijeme trochou vody a vaříme. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou okořeníme mletým pepřem. Jíškou zahustíme vývar s hráškem, přidáme sladkou smetanu a povaříme. Polévku procedíme přes jemné síto a dáme do ní ještě povařit míšeninu z masa. Při podávání přidáme do polévky na velmi drobné kostičky nakrájený chléb osmažený na slanině a drobně usekanou zelenou petržel.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1454x    verze pro tisk

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem