cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dršťková polévka se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg drštěk, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2.15 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletý zázvor, 1/2 stroužek česneku, sůl, majoránka, zelená petrželka, vývar (z kostí)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dršťky dobře oškrábeme a v několikrát vyměněné vodě vypereme. Dáme je vařit do studené vody a po půl hodině varu vodu vyměníme za další studenou vodu. Vaříme je do poloměkka, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Z másla a mouky uděláme žlutší jíšku, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme se solí utřený česnek, na tenké nudličky nakrájené dršťky a povaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme majoránku. K polévce podáváme slané rohlíky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2038x    verze pro tisk

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem